Puin built met shovel

Schoolkinderen bezoeken HRM in Grootegast tijdens Zwerfafvaldag

Schoolkinderen bezoeken Hoeksema’s Regionale Milieudiensten in Grootegast voor een rondleiding wat er met het (zwerf) afval gebeurt dat in de gemeenten opgehaald wordt. Directeur Kees Hoeksema leidt de kinderen rond en verteld over zijn bedrijf. Zeer geïnteresseerd stellen de kinderen vragen: Wat gebeurt er met het gras dat gemaaid wordt door de Gemeente?, Wat gebeurt er met al die takken? Kees verteld dat bijna 80 % van al het afval gerecycled wordt de rest wordt verbrand in Delfzijl.

Tot slot is er een wedstrijdje hoeveel kinderen er in de elektrische auto passen. Weet u het antwoord?

Laatste Nieuws

Verschillende vacatures kijk snel
Lees meer

Leeksters het meest tevreden over afvalinzameling, Winsumers het minst
Lees meer

Donderdag 25 mei is het Hemelvaartsdag en rijdt de Milieuboer niet. Deze route rijden wij op zaterdag 27 mei.
Lees meer

Donderdag 27 april is het Koningsdag en rijdt de Milieuboer niet Deze route rijden wij op zaterdag 29 april. In de gemeente Leek mag u deze dag ook de grijze container aanbieden. In de gemeenten Marum en Zuidhorn kan de route iets anders gereden worden dus zet uw spullen tijdig bij de weg. Vanaf 07.30 uur de milieuboerspullen klaar zetten.
Lees meer

Let op!! Inhaaldag Milieuboer Paasmaandag!!! De milieuboer rijdt maandag 17 april a.s. (Paasmaandag) niet! De route van maandag wordt verplaatst naar a.s. zaterdag 15 april. Let op, zet uw plastic, papier, glas en etc. vroegtijdig bij de weg!! Voor de inwoners van de Gemeente Leek geldt ook dat de groene container aan de weg mag!
Lees meer