Opslag van puin voor recycling tot granulaat

Geschiedenis

HRM Milieudiensten: ruim 25 jaar ervaring in afvalverwerking


1983
Kees Hoeksema begint met het handmatig verwerken en sorteren van bouw- en sloopafval.

1988
Hoeksema koopt een bedrijfspand aan het Feithspark in Tolbert. Dit was nodig door de groei: meer containers, vrachtwagens en personeel. HRM past het sorteringsbeleid aan om de verschillende afvalstoffen efficiënter te verwerken en vervoeren. Het bedrijf voegt mechanische afvalverwerking toe.

1999 
De milieuwagen verschijnt in het straatbeeld van een aantal gemeenten in het Noorden van Nederland. De wagen zamelt oud papier, schillen en flessen in. Later komt daar de milieuzak bij voor het scheiden van kunststof verpakkingsmateriaal.

2000 
HRM verhuist naar Grootegast. Daar breidt het de werkzaamheden uit met gemeentelijk overslagstation "De Tweemat". Daardoor is het nodig een grotere machinale sorteermachine aan te schaffen met werk voor tien man als gevolg.

2005
Ronald Hoeksema (zoon van Kees) opent Kringloopwinkel "De Cirkel" in Boerakker. Hij runt de winkel samen met een vast team van stichting "De Zijlen", een organisatie voor opvang en tewerkstelling van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Klanten kunnen in de winkel allerlei tweedehandse producten kopen: van kleding tot postzegels.

2009
Martijn Hoeksema (zoon van Kees) begint op 1 mei zijn eigen containertransportbedrijf. Martijn Hoeksema Transport.

2015
Ronald Hoeksema begint in mei De Handelsfabriek. De Handelsfabriek houdt zich bezig met de in- en verkoop van de betere tweedehands goederen.

HRM heeft inmiddels veertig werknemers in dienst. Zij dragen zorg voor inzamelen, sorteren en verwerken van industrieel en huishoudelijk afval. HRM probeert in dat proces de (menselijke) leefomgeving zoveel mogelijk te ontlasten, met als motto dat 80 % van het afval een tweede kans verdient. Volgens de Hoeksema`s is HRM nog (lang) niet uitgegroeid.

Laatste Nieuws

Milieustraat beperkt geopend.
Lees meer

HRM zoekt chauffeur voor op de schillenwagen!
Lees meer

Hier treft u een overzicht van de inhaaldagen van de Milieuboer over 2018.
Lees meer

Leeksters het meest tevreden over afvalinzameling, Winsumers het minst
Lees meer

Donderdag 25 mei is het Hemelvaartsdag en rijdt de Milieuboer niet. Deze route rijden wij op zaterdag 27 mei.
Lees meer